Maandag 6 januari start een openbaar onderzoek naar de realisatie van een verkaveling met 52 bouwpercelen in Millegem. De verkaveling krijgt volgens de ingediende plannen toegangen via de Sint-Odradastraat en de Mezenstraat. Naast vijftig percelen voor eengezinswoningen voorziet de projectontwikkelaar ook ruimte voor twee appartementsgebouwen met ondergrondse parking. De projectontwikkelaar heeft toegezegd om midden januari een publieke informatievergadering te organiseren voor alle omwonenden en andere geïnteresseerden. Verdere informatie over plaats en datum volgt nog.

De verkaveling omvat een verbindingsweg die aansluit op de Sint-Odradastraat tussen huisnummers 55b en 59. Ter hoogte van de Mezenstraat komt de andere ontsluiting tussen huisnummers 8 en 12. De verkaveling loopt ten zuiden van het chiroterrein en grens verder aan de spoorweg. Vijftig bouwpercelen zijn voorzien voor zowel open, gesloten als halfopen bebouwing. Daarnaast omvat de verkaveling nog twee grotere bouwvolumes voor appartementen met ondergrondse parkeermogelijkheden.

 

Openbaar onderzoek

Het openbaar onderzoek loopt vanaf maandag 6 januari tot en met dinsdag 4 februari. Alle geïnteresseerden krijgen in deze periode de kans om de plannen in te kijken op onze dienst ruimtelijke ordening. Je bent hiervoor tijdens de openingsuren welkom op de eerste verdieping van ‘t Getouw.

Wie wenst kan tijdens het openbaar onderzoek een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Dit verstuur je aangetekend naar het college van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol of geef je tegen ontvangstbewijs af aan de balie van ruimtelijke ordening.  

Informatieavond?

Wanneer de datum van de publieke informatieavond bekend is, nodigt de projectontwikkelaar met een brief de omwonenden uit. We maken deze datum ook publiek bekend via onze communicatiekanalen. Zo krijgt iedereen met interesse in het project de kans om eenvoudig meer informatie in te winnen.